Måla tak

Takmålning – ett smidigt alternativ till att lägga nytt

Takmålning är ett snabbt, smidigt och billigt sett att snygga till ett tak – om man jämför med att lägga ett helt nytt. Vill du veta vad ditt tak har för möjligheter? Kontakta oss så kommer vi till dig och gör en kostnadsfri besiktning.

takmålning Stockholm

Här går vi igenom en takmålning i några snabba punkter:

  1. Processen inleds med en besiktning. Då bedömer vi takets skick, utseende och allmänna kondition för att vi ska kunna genomföra ett säkert och korrekt arbete.
  2. Offertering. När vi lämnar en offert grundar vi den på takets yta, kondition och arbetets komplexitet.
  3. Grön-fri-behandling. Vi rengör taket från alger, mossor, lavar och annan eventuell växtlighet.
  4. Taktvätt. Några dagar efter grön fri-behandlingen tvättar vi taket rent från allt skräp och avlägsnar eventuella lösa färgpartiklar. Därefter får taket torka ordentligt innan nästa steg.
  5. Grundningen innebär att vi skapar ett fast underlag för takfärgen att fästa på. Det finns flera olika metoder för grundning, vi använder de metoder som passar bäst för respektive tak.
  6. Målning. Vi målar på ett akrylskikt som ökar takets livslängd, förhindrar mossbildning och ger en vacker yta som avvisat både vatten och smuts på ett effektivt sätt.
  7. Städning. När målningen är klar och du är nöjd med ditt uppfräschade tak så städar vi givetvis upp ordentligt. Vi vill alltid lämna rent och snyggt efter ett väl genomfört arbete.

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om takmålning och våra andra tjänster inom takservice.

Låt en takmålning höja värdet på ditt hus!